www.mklcrimedesk.com

Bukit Aman Berjaya Rampas Dadah 3 juta12 Mei 2014. Hanya dalam tempoh kurang dari seminggu, 3 kegiatan pengedaran dadah antarabangsa telah berjaya ditumpaskan oleh pihak polis. Turut dikesan adalah sebuah makmal memproses bahan terlarang berkenaan di sini.

Menurut Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik Bukit Aman, Datuk Noor Rashid Ibrahim, tangkapan pertama dilakukan ke atas seorang lelaki Iran yang baru tiba di KLIA minggu lalu. Pemeriksaan ke atas bagasi yang dibawanya membawa penemuan 2kg syabu yang disorok dalam ruangan khas.

Dua hari kemudian sebuah guni dirampas dari Bahagian Kargo lapangan terbang yang sama. Lebih dari 536,000 pil kemurungan dipercayai sebagai bahan mentah untuk membuat dadah telah dijumpai.

Terbaru, sebuah kondominium mewah di ibunegara disyaki makmal dadah diserbu polis Jumaat lalu. Dua lelaki Iran ditahan bersama 25kg syabu dan perkakas membuat bahan larangan tersebut. Turut disita sejumlah wang tunai dari pelbagai negara. Semua yang dicekup berusia antara 23-42 tahun. Mereka direman 7 hari dan disiasat mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952.
Bukit Aman Berjaya Rampas Dadah 3 juta Bukit Aman Berjaya Rampas Dadah 3 juta Reviewed by Mkl Crimedesk on 10:19 AM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.