www.mklcrimedesk.com

Mesin ATM Dirompak; RM300 ribu lesap!

20 Mei 2014 - Setia Alam. Wang tunai lebih RM300 ribu lesap setelah 2 buah mesin ATM dipecahkan di sebuah pasaraya pada awal pagi tadi.  Kejadian didalangi 3 lelaki bertopeng, namun hanya disedari kira-kira jam 5:30 pagi oleh salah seorang pekerja pasaraya berkenaan.

Susulan dari kejadian ini, polis dapat mengenal pasti wajah suspek berdasarkan rakaman litar tertutup cctv pasaraya berkenaan.



Rakaman CCTV 3 Lelaki


Ketua Polis Shah Alam ACP Azisman Alias berkata, rakaman turut merakamkan perlakuan 3 lelaki yang disyaki bersembunyi di dalam medan selera pasaraya berkenaan sebelum memulakan kegiataN mereka.


Suspek dilihat mula berlegar di kawasan itu kira-kira jam 4 pagi dengan menaiki tangga untuk ke tingkat 2 dimana 4 buah mesin ATM ditempatkan.



Guna Gas Oxy Acytellyn


Suspek memakai topeng bedah itu juga disyaki menggunakan gas oxy acytellyn untuk memecahkan pintu mesin ATM itu. Wakil bank mendakwa, sejumlah wang tunai sejumlah RM183 ribu dan RM184 ribu ringgit berada dalam 2 buah mesin yang dipecahkan itu.


Kes disiasat mengikut seksyen 395 kanun keseksaan.
Mesin ATM Dirompak; RM300 ribu lesap! Mesin ATM Dirompak; RM300 ribu lesap! Reviewed by Mkl Crimedesk on 12:22 PM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.