www.mklcrimedesk.com

Warga Asing Ditangkap Miliki Mykad Palsu!26 Jun 2014 - Rawang, Selangor. Sepasang suami isteri antara 5 warga warga asing ditangkap kerana memiliki Mykad palsu. Mereka antara 13 pendatang asing tanpa izin PATI yang ditahan dalam serbuan di sebuah pangsapuri di Bandar Country Homes, Rawang, Selangor.

RM200-500 sekeping Mykad


Operasi yang bermula jam 1 pagi tadi disertai 35 anggota dari Jabatan Pendaftaran Negara JPN dan Jabatan Imigresen. Siasatan mendapati pasangan suami isteri ini dan 3 yang lain membeli Mykad dari sindiket dengan harga antara RM200 hingga RM500 ringgit sekeping.

Sabit kesalahan boleh membawa hukuman penjara tiga bulan dan tidak melebihi tiga tahun serta denda tidak melebihi RM20 ribu atau kedua-dua sekali 8 lagi warga asing yang ditahan didapati tidak mempunyai dokumen perjalanan yang sah dan ada yang tinggal lebih masa. 

Jabatan Pendaftaran Negara dan Jabatan Imigresen akan melakukan operasi ini dari semasa ke semasa bagi membanteras kesalahan penggunaan Mykad palsu oleh warga asing.


Warga Asing Ditangkap Miliki Mykad Palsu! Warga Asing Ditangkap Miliki Mykad Palsu! Reviewed by Mkl Crimedesk on 7:54 AM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.