www.mklcrimedesk.com

MKL Crimedesk | ATIP Selamatkan 70 GRO Dari Perdagangan Pekerja Seks3 Julai 2014 - Puchong, Kuala Lumpur. Kemeriahan sebuah pusat karaoke keluarga yang rancak dengan pergerakan keluar masuk pelanggan terutamanya kaum lelaki rupanya ada udang disebalik batu.


Taktik menyajikan gro asing sambil berhibur akhirnya terbongkar setelah diserbu polis.

Hamba Seks


Malam tadi, 70 gro asing diselamatkan dari dijadikan hamba seks di sebuah pusat karaoke berkeluarga di Puchong.
Serbuan bahagian anti pemerdagangan orang ATIP diketuai DSP Kamal Khan Mohd Shariff turut memeriksa lebih 100 pelanggan di 2 tingkat premis terbabit.

Ketika diserbu, 21 orang gro baru sahaja dihantar agen atas permintaan pelanggan. Setelah diperiksa, 59 gro adalah warga Vietnam dan 11 China berusia 18 hingga 32 tahun didapati menggunakan pas lawatan sosial yang dipegang agen.

Risikan percaya modes operandi kesemua mangsa itu dipaksa untuk jadi gro dan tips yang diberi mencecah 200 ringgit setiap pelanggan.

Namun wang terbabit akan diberikan kepada agen sebagai tebusan hutang paspot. 3 lelaki tempatan iaitu penjaga dan 6 lelaki warga bangladesh sebagai pekerja ditahan. Kesemua tangkapan dibawa ke IPD Serdang untuk tindakan lanjut.
Kes disiasat mengikut Seksyen 12 Akta antipemerdagangan Orang ATIPSOM.


MKL Crimedesk | ATIP Selamatkan 70 GRO Dari Perdagangan Pekerja Seks MKL Crimedesk | ATIP Selamatkan 70 GRO Dari Perdagangan Pekerja Seks Reviewed by Mkl Crimedesk on 12:50 AM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.