www.mklcrimedesk.com

Sandiwara Bisnes Media Social: KIKI "The Road Bully" dihukum RM5,000

22 Julai 2014 - Kuantan, Pahang - Siti Fairrah Asyikin Kamaruddin, 30 yang juga dikenali sebagai Kiki dijatuhkan hukuman denda RM5,000 dan melakukan kerja komuniti selama 240 jam di Mahkamah Sesyen di sini sebentar tadi.

Hakim Datuk Zainal Abidin Kamarudin menjatuhkan hukuman tersebut selepas wanita itu mengaku bersalah atas pertuduhan yang dikenakan ke atasnya kerana melakukan khianat terhadap kereta milik Sim Siak Hong, 68 di kawasan parkir kereta Pusat Transformasi Bandar Kuantan di sini pada 14 Julai lalu.

Sandiwara Perniagaan Media Social?

Kiki sebelum ini menjadi fenomena Internet setelah aksinya ketika memarahi Siak Hong dan memukul kereta milik Siak Hong pada hari kejadian dirakamkan dan dimuat naik ke laman media sosial Youtube. 

Sandiwara Perniagaan Media Social? Perakam video ini mungkin telah mendapat laba yang banyak hasil jualan rakaman ini kepada Media Prima atau berkongsi pendapatan. Lihat 'claimed' yang dibuat atas hakmilik rakaman ini. Ini adalah suatu bentuk perniagaan 'streaming' atau monetizing yang baru dalam media baru.Sandiwara Bisnes Media Social: KIKI "The Road Bully" dihukum RM5,000 Sandiwara Bisnes Media Social: KIKI "The Road Bully" dihukum RM5,000 Reviewed by Mkl Crimedesk on 2:01 PM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.