www.mklcrimedesk.com

MKL Crimedesk | Rempit Rempuh Penguatkuasa Parah14 September 2014 - Shah Alam, Selangor. Kerana takut dicekup.... sekatan polis pun sanggup dirempuh. Namun tindakan liar samseng jalanan itu mengundang padah apabila seorang dari anggota penguatkuasa Majlis Perbandaran Shah Alam yang bertugas cedera dilanggar salah seorang dari mereka. Dan salah seorang dari mereka berusia 18 tahun diberkas polis.

Remaja Rempit 18 tahun Diberkas

Insiden itu sempat dirakam krew kami dalam ops bersepadu polis bersama pihak mbsa di Persiaran Perbandaran Shah Alam malam tadi. Operasi bermula jam 12.30 tengah malam bersama 2 pegawai dan 43 anggota diketuai Ketua Trafik Shah Alam DSP Goh Lee Shen itu dilakukan bagi membanteras aktiviti terbabit yang semakin meruncing di daerah itu.

Positif Syabu

Ketika operasi... ada yang sanggup lawan arus. Seorang lelaki turut ditahan selepas didapati positif syabu. Hasil 3 jam operasi... sejumlam 131 saman dikeluarkan atas pelbagai kesalahan. 53 buah motosikal dan 2 kereta disita. Antara kesalahan yang dilakukan.. tiada atau cukai dan lesen kenderaan tamat tempoh. Kesemua mereka yang ditahan dibawa ke ipd shah alam untuk tindakan lanjut.


MKL Crimedesk | Rempit Rempuh Penguatkuasa Parah MKL Crimedesk | Rempit Rempuh Penguatkuasa Parah Reviewed by Mkl Crimedesk on 7:37 AM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.