www.mklcrimedesk.com

MKL Crimedesk | Geng Sekinchan Sindiket Curi Kereta Mewah Tumpas

25 Oktober 2014 - Sentul, Kuala Lumpur.  Polis menahan 12 lelaki yang disyaki terbabit dalam kegiatan mencuri kenderaan mewah di sekitar Selangor membabitkan nilai rampasan RM1.3 juta. Suspek berusia 20 hingga 40 tahun yang dikenali sebagai geng Sekinchan itu ditahan di Cheras, Tanjung Karang dan Kuala Selangor selepas dipercayai bergiat aktif menjalankan kegiatan curi kenderaan sejak 2 tahun lalu.

Hantar gambar kereta menerusi whatsupp

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner R. Munusamu berkata sebanyak 12 kenderaan curi yang dirampas dilaporkan hilang di sekitar Selangor, Pahang, Perak dan ibu negara.  Katanya lagi, suspek ditahan 14 Oktober lalu didapati menggunakan modus operandi dengan menghantar gambar melalui aplikasi whatsupp untuk menarik minat pembeli sebelum kenderaan dijual dengan harga murah. 

Suspek akan memberitahu kenderaan itu antara kereta yang ditarik balik bank dan turut mendakwa sebahagian kenderaan itu dibeli dari Singapura. Namun apabila jual-beli sudah selesai, suspek akan meminta wang tambahan untuk mendapatkan geran. Mangsa hanya menyedari ditipu selepas cukai jalan tamat dan tidak dapat memperbaharuinya, katanya pada sidang media siang tadi.MKL Crimedesk | Geng Sekinchan Sindiket Curi Kereta Mewah Tumpas MKL Crimedesk | Geng Sekinchan Sindiket Curi Kereta Mewah Tumpas Reviewed by Mkl Crimedesk on 11:57 AM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.