www.mklcrimedesk.com

MKL Crimedesk - Ops Gro Atip, GRO Sorok Dalam Pintu Rahsia
15 Januari 2015 - Kajang, Selangor. Sekurang-kurangnya 5 pintu rahsia terpaksa dipecahkan pihak berkuasa bagi mengesan wanita asing yang disyaki dieksploitasikan sebagai hamba seks.

Disorok Di Sebalik Dinding Batu-Bata

Itu situasi yang dihadapi penguatkuasa dalam serbua ops noda di sebuah pub di Sungai Long Kajang malam tadi. Risikan tepat membuahkan hasil apabila 16 wanita warga Vietnam yang disorokkan di sebalik dinding bata berjaya diselamatkan.

Serbuan bahagian anti pemerdagangan manusia dan imigren ATIPSOM Bukit Aman diketuai DSP Kama Azura Mohamed turut mengejutkan lebih 30 pengunjung. Ketika serbuan, mereka seakan tahu kedatangan polis. Semakan, kesemua wanita warga asing berusia 19 hingga 31 tahun memiliki paspot yang sah dan dipercayai dipaksa oleh agen sindiket pelacuran berikutan terdapat rampasan kondom dalam premis terbabit.

Premis terbabit berlesen dan pernah diserbu atas kesalahan sama. Polis masih menjalankan siasatan bagi mengenal pasti agen terbabit. Kesemua tangkapan dibawa ke IPD Kajang untuk tindakan lanjut.


MKL Crimedesk - Ops Gro Atip, GRO Sorok Dalam Pintu Rahsia MKL Crimedesk - Ops Gro Atip, GRO Sorok Dalam Pintu Rahsia Reviewed by Mkl Crimedesk on 10:29 AM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.