www.mklcrimedesk.com

MKL Crimedesk | Pusat Karaoke Di Serbu Unit D7 Bukit Aman14 Februari 2015 - Jalan Kuchai Lama, Kuala Lumpur. Tak sampai sebulan diserbu,namun pusat hiburan di Jalan Kuchai Lama ini masih berani beroperasi bagai mencabar kewibaan pihak polis. Ini memaksa Unit D7 Bukit Aman dengan kekuatan 2 Pegawai dan 22 Anggota dan diketuai oleh Supt Razali Abu Samah membuat serbuan pemeriksaan di premis berkenaan.

Semasa pemeriksaan dijalankan KARAOKE dalam keadaan muzik sedang dimainkan dengan kuat. Terdapat 50 pelanggan di dalam premis yang mempunyai 30 Buah bilik-bilik Karaoke. Hasil pemeriksaan telah berjaya menahan seramai 13 perempuan warganegara Vietnam & 2/P w/negara China. Pemeriksaan ke atas kesemua pelanggan dapati tiada sebarang kesalahan dan kesemuanya dibebaskan selepas selesai proses dokumentasi. Premis  mempunyai  lesen perniagaan yg sah sehingga 30/04/15. 

Karaoke menyediakan perkhidmatan gro warga asing dan seterusnya bagi tujuan kegiatan pelacuran dengan harga dari rm300 hingga rm500 untuk sekali perkhidmatan seks di hotel2 bajet kawasan berhampiran. Turut ditahan ialah 1/L Cina tempatan yang mengaku sebagai Pengurus premis. Siasatan dibawah Sek 55B, 6(1)C Akta Imigresen & Sek 39b Imigresen. Kesemua tangkapan dibawa balik ke IPD Brickfield utk siasatan lanjut.


MKL Crimedesk | Pusat Karaoke Di Serbu Unit D7 Bukit Aman MKL Crimedesk | Pusat Karaoke Di Serbu Unit D7 Bukit Aman Reviewed by Mkl Crimedesk on 1:27 PM Rating: 5

No comments:

ads 728x90 B
Powered by Blogger.